Impact

Kenkô streeft naar een mooie en duurzame wereld. Dit komt onder andere tot uiting in onze producten. Samen met stichting MommaLuv helpt Kenkô moeders en kinderen in ontwikkelingslanden aan een fijnere start.

Producten
Onze producten worden met liefde gemaakt in Nederland. De flesjes zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en de doosjes zijn gemaakt van landbouwafval. Bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton.

Stichting Mommaluv
Deze collectie draait om verbinding. Extra bijzonder vinden wij het om een gedeelte van de verkoop opbrengst te doneren aan stichting MommaLuv die aanstaande moeders in Europa verbindt met aanstaande moeders in een ontwikkelingsland. Hiermee draag je bij aan een goede eerste start voor een pasgeboren baby en een nieuwe moeder in Bolivia, Ecuador, Ghana, Kenia, Liberia, Oeganda, Suriname, Sri Lanka of Tanzania.

In Nederland worden pasgeboren baby’s en hun moeders vaak overladen met cadeaus van familie en vrienden. Zoveel dat jouw kind elke dag andere kleren aankan en met een nieuw knuffeldier in slaap kan vallen. Terwijl moeders van kinderen in ontwikkelingslanden zich vaak zorgen maken of ze hun baby kunnen voorzien in de basisbehoeften, zoals eten, medicijnen, een klamboe, kleertjes en verzorgingsproducten. Wij kunnen die eerste zorgen wegnemen door de Nederlandse traditie van kraamcadeautjes op een andere manier in te vullen. Stichting MommaLuv zorgt ervoor dat een nieuwe moeder van ons ingezamelde geld een pakket met babyspullen krijgt.